Ce faci daca nu ai adeverinta de vechime in munca? Ce faci daca ai lucrat fara contract de munca?

Vechile carnete de munca nu se mai elibereaza, procedura fiind simplicata, avand nevoie sa obtii numai adeverinta de vechime in munca de la firma la care ai lucrat. Daca ai lucrat la mai multe firme, va fi nevoie de adeverinta de la fiecare pentru a demonstra stagiul de cotizare.

Este important ca angajatorii pe care i-ai avut sa-ti elibereze adeverinte de vechime corect intocmite, inclusiv cu grupa de munca reala – activitatea poate fi desfasurata in conditii deosebite/speciale; daca nu se mentioneaza, nu vor fi luate in calculul pensiei si nu veti mai incasa acel spor oferit de lege.

Asadar, in adeverinta de vechime sunt precizate perioadele lucrate de salariatii angajati cu contract de munca.

Ai lucrat fara contract de munca?

Daca nu ai avut contract de munca, va fi vorba de o problema de dreptul muncii pe care echipa noastra o poate gestiona cu succes. In prima faza vor exista negocieri cu angajatorul pentru a iti obtine documentatia in integralitate pentru a demonstra perioada completa de munca. Daca angajatorul va demonstra o atitudine de rea-credinta, noi te vom reprezenta in instanta pentru a iti obtine drepturile conform salariului obtinut.

Daca ai lucrat pentru un angajator si acesta nu ti-a facut contract de munca sau ti-a facut contract de munca pe salariul minim doar, diferit de cel pe care il primeai in realitate, il poti actiona in instanta.

Angajatorul este obligat sa-ti plateasca toate contributiile sociale pe perioada lucrata, chiar daca nu ti-a facut contract de munca.

Codul muncii, in art. 16, prevede ca obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului.

Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca. Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

Echipa noastra va poate ajuta in a obtine aceste beneficii legale.

Call Now Button