Reprezentare în instanță

Home  –  Servicii  – Reprezentare în instanță

In materia drepturilor de pensie, instanta joaca un rol fundamental in recalcularea pensiilor, deoarece Casele de Pensii, deseori, nu vor raspunde favorabil solicitarilor. Aceasta politica este lesne de inteles, dat fiind ca raspunsurile favorabile ar presupune sa aloce mai multi bani solicitantilor.

Acestia din urma, la randul lor, se descurajeaza si, desi stiu ca au dreptate, considera fie ca raspunsul Casei de Pensii reflecta adevarul in situatia lor, intrucat este o autoritate publica, fie ca nu este cazul sa se ajunga la un proces, dat fiind ca nu au fost implicati niciodata intr-unul si li se pare o actiune deplasata din partea lor – desi nu este deloc asa.

Din momentul in care clientii nostri decid ca este dreptul lor sa se bucure de roadele muncii lor prin obtinerea drepturilor de pensie ce li se cuvin, vom incepe demersurile pentru a obtine recalcularea pensiei lor in instanta.

In prima faza, le solicitam sa ne puna la dispozitie toate documentele din dosarul de pensii, precum si orice comunicari existente intre acestia si Casa de Pensii, angajator si, eventual, Inspectoratul Teritorial de Munca.

Echipa de profesionisti in drepturi de pensie si asigurari sociale AS Legal va analiza documentele si eventualele comunicari pentru a stabili atat situatia dumneavoastra de fapt, cat si pe cea de drept. Dupa aceea, vom contura impreuna strategia judiciara pe care o vom urma in cadrul procesului si vom compune dosarul pe care il vom inainta instantei.

La cererea de chemare in judecata – a Casei de Pensii ori a angajatorului, dupa caz – vom atasa dosarul cu documentele ce dovedesc solicitarile dumneavoastra.

In baza contractului incheiat cu societatea noastra, nu va fi necesar sa va prezentati si dumneavoastra la termenele de judecata, decat daca doriti, deoarece vom avea dreptul sa va reprezentam in fata instantei si a oricaror alte autoritati si institutii publice.

 

In cadrul acestor termene vor fi administrate probele depuse, vor avea loc dezbateri si se vor pune concluzii pana cand instanta va pronunta o hotarare.

In cazul unui proces cu Casa de Pensii, sansele dumneavoastra de succes sunt maxime, intrucat aceasta, de regula, nu aloca resurse litigiilor pe care stie ca urmeaza sa le piarda.

In cazul unui proces cu angajatorul sau cu un fost angajator, sansele dumneavoastra de succes sunt foarte ridicate, deoarece neinregistrarea unui contract de munca si neplata contributiilor angajatilor constituie fapte deosebit de grave cu relevanta inclusiv in plan penal (inselaciune).

Hotararea instantei va putea fi atacata cu apel sau, dupa caz, cu recurs, iar prin hotarare instanta va obliga partea adversa sa suporte inclusiv cheltuielile dumneavoastra de judecata! Chiar mai mult, in cazul in care ati suferit un prejudiciu, vom putea solicita instantei ca partea adversa sa fie obligata la plata unor despagubiri pentru repararea acelui prejudiciu.

 

Dupa cum vedeti, avantajele unui proces sunt semnificative:

  • castigati drepturi de pensie ce vi se cuvin;
  • partea adversa va suporta cheltuielile de judecata;
  • de cazul dumneavoastra se va ocupa echipa de profesionisti in drepturi de pensie si asigurari sociale ai AS Legal;
  • efortul necesar din partea dumneavoastra va fi unul minim;
  • aveti optiunea de a nu va prezenta la termenele de judecata;
  • vom mentine o comunicare constanta pe tot parcursul procesului, astfel incat dumneavoastra sa stiti in ce stadiu se afla dosarul.

Asadar, nu mai ezitati sa actionati in instanta Casa de Pensii ori angajatorul si lasati-ne pe noi sa ne ocupam de tot, astfel incat dumneavoastra sa obtineti drepturile de pensie ce vi se cuvin.

Call Now Button