Contestație la decizia de calculare a pensiei

Home  –  Servicii  – Contestație la decizia de calculare a pensiei

In orice situatie in care constatati ca vi s-a calculat gresit pensia, puteti contesta acest lucru in instanta.

De multe ori, Casa de Pensii face calcule eronate, nerespectand datele inscrise in adeverinta de vechime in munca; nu trebuie sa acceptati pur si simplu aceste erori, ci sa le contestati de indata.

Ce putem contesta?

a) modul de calcul si de depunere a contributiei de asigurari sociale;
b) modul de stabilire a majorarilor de intarziere;
c) inregistrarea, evidenta si certificarea contributiei de asigurari sociale;
d) deciziile de pensionare;
e) refuzul nejustificat de rezolvare a unei cereri privind drepturile de asigurari sociale;
f) modul de stabilire si de plata a pensiilor, a indemnizatiilor si a altor drepturi de asigurari sociale;
g) plangerile impotriva proceselor-verbale de contraventii incheiate conform prezentei legi;
h) contestatiile impotriva masurilor de executare silita, dispuse in baza prezentei legi;
i) alte drepturi si obligatii de asigurari sociale nascute in temeiul prezentei legi.

Unde contestam? Aceste contestari le introducem la Tribunal.

Ce costuri exista? Este important de mentionat ca cererile in fata oricaror organe sau instante, precum si toate actele procedurale in legatura cu litigiile, avand ca obiect drepturi sau obligatii de asigurari sociale, sunt scutite de taxa de timbru.

Ce documente sunt necesare?

La cererea de chemare in judecata a Casei de Pensii pe care o vom formula pentru a contesta calculul pensiei dumneavoastra, vom atasa documente care sa dovedeasca eroarea Casei de Pensii.

De regula, le recomandam clientilor nostri sa ne puna la dispozitie toate documentele de care dispun, astfel incat echipa noastra sa le analizeze si sa compuna un dosar temeinic pe care sa il inainteze instantei.

De asemenea, va recomandam sa completam dosarul cu documentele aflate la angajatori si la Inspectoratul Teritorial de Munca, intrucat nu putine au fost cazurile in care clientii nostri erau convinsi ca dosarul lor era complet, pentru ca mai apoi sa descopere ca le lipseau documente – lipsa ce a presupus pierderi financiare prin incasarea unor drepturi de pensie incomplete.

Cum se desfasoara procedura?

Fiind o procedura judiciara, tribunalul va obliga Casa de Pensii sa formuleze intampinare la cererea noastra de chemare in judecata si va cita partile – pe noi si pe Casa de Pensii – pentru primul termen de judecata.

Se vor prezenta probele, vor avea loc dezbateri si, in cele din urma, instanta va pronunta o hotarare prin care va obliga Casa de Pensii la recalcularea drepturilor de pensie. In tot acest proces, in baza contractului incheiat cu societatea noastra, vom putea sa va reprezentam in fata instantei fara a fi necesara prezenta dumneavoastra – in cazul in care nu puteti sau nu doriti sa va prezentati – pastrand o comunicare constanta in tot acest timp cu privire la stadiul procesului.

Hotararea instantei va putea fi atacata cu apel, urmand ca acesta sa fie judecat la curtea de apel competenta.

Din experienta noastra, Casele de Pensii nu aloca resurse pentru litigii pe care stiu ca urmeaza sa le piarda, astfel incat sansele dumneavoastra de reusita sunt maxime!

In plus, inca un avantaj semnificativ pe care il aveti consta in faptul ca instanta va obliga Casa de Pensii sa suporte toate cheltuielile dumneavoastra de judecata!

Echipa noastra va solicita efectuarea unei expertize contabile pentru a stabili cuantumul corect al pensiei tale, iar apoi obligarea Casei de Pensii la recalcularea drepturilor de pensie in functie de veniturile mentionate in adeverinta de vechime in munca.

Astfel, costurile vor fi reduse in cazul acestor cereri, echipa noastra solicitand un onorariu rezonabil, in functie de situatia ta.

Oferim inclusiv servicii de reconstituire carte de munca pentru pensii publice, militare și internaționale.

 

Call Now Button