Incepe recalcularea pensiilor pentru 5 milioane de romani

Conform unei declaratii de presa a ministrului Muncii din data de 28 ianuarie 2021, urmeaza sa inceapa recalcularea pensiilor a 5 milioane de romani in urmatoarele 18 luni.

Legea 127 din 9 iulie 2019 prevedea ca recalcularea pensiilor trebuia sa inceapa inca din octombrie 2019, in conditiile in care ultima recalculare a pensiilor din sistemul public a avut inloc intre anii 2005 si 2010 si a cuprins doar un milion de dosare, spre deosebire de cinci milioane – cate sunt vizate de data aceasta.

Conform declaratiei ministrului, scopul acestei ample proceduri de recalculare a pensiilor consta in aducerea echitatii pentru pensionari, astfel incat sa fie inlaturate situatiile cand pensiile difera, desi exista aceeasi pregatire, aceeasi munca si aceleasi contributii. Este de mentionat faptul ca nicio pensie nu va scadea dupa recalculare.

Tot acest proces presupune un rol important al Casei Nationale de Pensii ce va crea o baza de date in format electronic, cu informatii colectate de la casele judetene de pensii. Dupa aceea, va incepe evaluarea dosarelor de pensii.

Desi, conform declaratiei ministrului Muncii, recalcularea pensiilor se va face in baza unei legi ce va inlocui Legea 127 din 2019, vom incerca in cadrul site-ului nostru, www.recalcularepensie.ro, sa va oferim cat mai multe informatii cu privire la mecanismele prin care puteti obtine recalcularea pensiei dumneavoastra.

Call Now Button